El debat dels pisos turístics

Laura Fanals | Per molt que l’Ajuntament de Girona vulgui mirar cap a una altra banda, el debat sobre els pisos turístics no es pot obviar. Ho clamen les pancartes exhibides a les façanes de Sant Pere de Galligants, ho clama l’oposició, ho clama la seixantena de veïns que van assistir fa unes setmanes a la reunió per parlar d’aquest tema.

Entenc el que diu l’Associació Turística d’Apartaments (ATA): que porten un turisme de qualitat, que genera riquesa a la ciutat i no comporta problemes de convivència. I hi estic d’acord. Però les queixes no van en aquest sentit: es tracta d’una qüestió de model.

I en el model és l’Ajuntament qui s’ha de pronunciar. Per molt que la Generalitat pugui posar multes als pisos il·legals, o per molt que l’ATA s’esforci a garantir uns estàndards, la ciutat ha de decidir què vol ser de gran. I fer-ho amb arguments. El consistori assenyala que s’està fent el Pla Estratègic de Turisme de Girona, però quant trigarà a estar acabat? I què passarà mentrestant? No es pot planificar un creixement sostingut d’aquest tipus d’allotjaments? Està clar que els apartaments turístics són un sector important que aporta beneficis a la ciutat però, com tot, cal una planificació per garantir que no se’n vagi de les mans. No n’hi ha prou de demanar a l’oposició que no faci demagògia.

Comments are closed.